Mikä on nettimummola?

Nettimummola on paikka, jonne lapset ja nuoret voivat tulla koulun jälkeen viettämään aikaa ja juttelemaan vapaaehtoisten ikäihmisten kanssa. Nettimummot ja nettivaarit kuuntelevat lasten kuulumisia vailla kiirettä. Kahdenkeskisessä chatissa tai ryhmächatissa nuori voi kertoa esimerkiksi koulunkäynnistä, kaverisuhteista tai harrastuksista. Nettimummolaan tulevalla nuorella ei tarvitse olla ongelmaa tullakseen kohdatuksi ja kuulluksi, mutta huolet ja murheet ovat myös sallittuja ja yleisiä puheenaiheita. Nettimummolan vapaaehtoiset toimivat myös Habbo Hotellin Nettimummolahuoneessa.

Nettimummola on Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry:n koordinoimaa toimintaa ja sitä rahoittaa avustuskeskus STEA. Nettimummot ja nettivaarit ovat luotettavia ja turvallisia yli 60-vuotiaita aikuisia, joiden taustat on tarkistettu ennen vapaaehtoistyöstä sopimisesta.

Lisää tietoa toiminnasta löydät sivultamme: www.ehyt.fi/muruset

Hei nuorten parissa toimiva!

Voit saada nettimummolan luoksenne esimerkiksi nuorten hyvinvointimessuille, kouluun, nuorisotilalle tai nuorten tapahtumiin. Voimme järjestää sovitusti ajan, jolloin vapaaehtoisemme pitää chattiamme auki. Jos olet kiinnostunut tarjoamaan nuorille tällaista toimintaa, niin ota yhteyttä.

Lisätietoa saa sähköpostitse: muruset (at) ehyt.fi

Nettimummolaan vapaaehtoiseksi?

Etsimme  vapaaehtoisia ikäihmisiä (60-90v), joilla on työkokemusta lasten- ja nuorten parissa tehtävästä työstä tai alan koulutusta sekä nuhteeton tausta.

Nettimummolamme on ainutlaatuinen paikka, jonka tekeminen kysyy pelisilmää nuorten parissa tehtävään vapaaehtoistyöhön, epäitsekkyyttä, kärsivällisyyttä, tietoteknisiä taitoja ja empatiaa. Nettimummola antaa vapaaehtoiselle merkityksellistä tekemistä, älyllistä haastetta sekä vapaaehtoistyön mahdollisuuden lasten- ja nuorten parissa.

Nettimummolassa päivystät kahdenkeskisessä chatissa ja/tai ryhmäkeskusteluissa noin tunnin ajan viikossa kotoa käsin. Saat itse valita milloin chattaat nettimummolan aukioloaikojen puitteissa. Perehdytämme tehtävään ja meiltä saat tukea perehdytyksen jälkeenkin aina kun sitä tarvitset.

Itsenäisen chat-päivystämisen lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua lähikoulutuspäiviin Helsingissä, Seinäjoella tai Kuopiossa kaksi kertaa vuodessa sekä etäkoulutuksiin. Tarjoamme sinulle kivan porukan, koulutusta ja tukea vapaaehtoisena toimimiseen.

Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae osoitteessa ehyt.fi/muruset